Rhenen 2-Klavertje Elf 1 op 26 oktober 2007

Die binne benne, benne binne of 1e gewin is kattengespin?
Feit is dat Jannie van Spronsen met Thijs Janssen en Joke en Carol Cornelissen hun 1e wedstrijd van het Viertallen seizoen 2007-2008 goed zijn begonnen. Tegen Klavertje II uit Zetten werd het maximum aantal punten van 25 binnen gesleept. In de 1e helft die werd afgesloten met een voorsprongetje van 34 - 31 IMP's zag het daar nog niet naar uit. Maar de 2e helft zou je kunnen typeren als een slachtpartij, want die wonnen we met 69 - 5. De IMP-uitslag van 103 - 36 resulteerde in een uitslag in WP's van 25-4.

Natuurlijk komen monsterscores ook tot stand door spellen waarop we onze tegenstanders kwetsbaar gedubbeld flink down speelden. Ik hou echter meer van wat subtielere spellen als illustratie.

 

Joke   Carol
H x
A H B x x x
T x x x
x

N
W + O
Z

V B x x
V x
A x x x
H B x

Zuid West
Joke
Noord Oost
Carol
1♣ 1 2♣ 2SA
pas 3 pas 4
pas pas pas  

Zuid opent met 1♣ en Joke's kaart is te mooi om een 2 sprongvolgbod te doen, dat is bij ons minder dan openingskracht. Na 2♣ van Noord heb ik met mijn lelijke 13-punter een probleem. Harten steunen kan niet, daarvoor moet ik minstens een 3-kaart hebben. In principe zou ik moeten cue-en waarmee ik in ons systeem of hartensteun en 9+ punten aangeef of een andere hand met minimaal openingskracht. Maar het 3-niveau waarop dat moet gebeuren is niet handig en bovendien hebben beide tegenstanders al geboden, dus wordt het heel lastig over te brengen dat ik wel punten, maar geen 3-kaart harten. Bovendien lijken mijn punten meer geschikt voor een SA-contract en moet dat gezien mijn klavers ook in mijn hand zitten; ik bied 2SA.
Met 3 kan Joke nu vertellen dat ze een 6-kaart en openingskracht heeft, en ik plak de 4e harten er aan vast, en dat werd gemaakt.
Op dit spel verloren we een IMP omdat aan de andere tafel onze tegenstanders 3SA boden dat +2 werd gemaakt.

De volgende wedstrijd spelen we samen met Annet Vink en Bart Paardenkoper. We houden jullie op de hoogte,

Carol Cornelissen