Informatie over deze website

Op deze site staat algemene informatie over de bridgeclub Rhenen en verder uiteraard uitslagen en standen.
Tip voor de argeloze bezoeker: bijzonder op deze site zijn de vele doorklik-mogelijkheden bij de uitslagen, bijvoorbeeld in de zittinguitslag op de naam van een paar klikken geeft een persoonlijk overzicht van dat paar.

Deze site wordt onderhouden door Rudi de Mol, de hosting gebeurt bij Vevida. Op de home page staan de laatste nieuwtjes vermeld, via de keuze-opties in de linkerbalk kan de andere informatie opgevraagd worden. De home page wordt aan het begin van een seizoen opgeschoond, de home pages van voorgaande seizoenen zijn ook nog beschikbaar:

Ook niet meer actueel maar nog wel beschikbaar zijn de meesterpuntenoverzichten tot en met het seizoen 2008/2009

Bij het publiceren van de uitslagen en standen wordt veel gebruik gemaakt van Active Server Pages (ASP). Als de gebruiker een pagina oproept met de extensie ".asp", dan wordt een programma op de server opgestart dat informatie uit een database opvraagt en op basis daarvan een html-pagina samenstelt. Voor de gebruiker lijkt het alsof een normale web-pagina wordt opgevraagd (het duurt soms iets langer dan gebruikelijk), maar achter de schermen gebeurt dus veel meer!

Op deze manier wordt de uitslag van een zitting gepresenteerd ("Groepuitslag.asp)" en is het bovendien mogelijk om door te klikken naar persoonlijke overzichten ("Paaruitslag.asp") en meer of minder uitgebreide frequentiestaten ("Frequentiestaten.asp"). De frequentiestaten kunnen al dan niet gedetailleerd zijn, de spelverdelingen worden getoond als ze digitaal beschikbaar zijn. Daarom kunnen de spelverdelingen van de handgeschudde spellen na de speelavond gedigitaliseerd en toegevoegd worden. Het is ook mogelijk om alleen de spelverdelingen te bekijken. De spelverdelingen zijn ook op te vragen als PBN-bestand om ze na te spelen met Jack o.i.d.
Andere asp-applicaties worden gebruikt voor de tussenstanden in de parencompetities (Competitiestand.asp) en voor de meesterpuntenoverzichten (MPstand.asp).

Dit alles is mogelijk omdat BC Rhenen gebruik maakt van het NBB-Rekenprogramma (in combinatie met bridgemates). Het NBB-Rekenprogramma maakt gebruik van Access-databases. Deze databases worden omgezet zodat ze bruikbaar zijn op de site voor de asp-applicaties.

Deze site was de eerste site waarbij het mogelijk is om bij de uitslagen door te klikken naar de persoonlijke overzichten en waarbij uitgebreide frequentiestaten te zien zijn (niet alleen scores, maar ook contract plus resultaat). We bieden deze mogelijkheden sinds eind 2001. In latere jaren hebben andere clubs iets vergelijkbaars ontwikkeld, bijv. ABC Wageningen. Ook de uitslagen-service van de NBB op www.nbbportal.nl is gemodelleerd naar de mogelijkheden van deze site.

(gewijzigd 6 november 2015)